Vágólapra másolva!
A Tour de France-győztes Alberto Contador visszautasította csapata, az Asztana szerződéshosszabbítási ajánlatát és feltett szándéka, hogy elhagyja a kazah istállót.

Fran Contador, a spanyol kerékpáros testvére és egyben menedzsere a L'Équipe című francia sportnapilap pénteki számában azt mondta: az Asztana egy újabb négyéves kontraktust ajánlott, nagyon kedvező anyagi feltételekkel, de visszautasították.

Contador jelenlegi szerződése még egy évig érvényes. "Alberto jövője nem pénzkérdés - idézte az újság Fran Contadort. - Közöltem az Asztanával, hogy a testvérem pszichésen nagyon nehéz szezonon van túl és figyelnünk kell arra, hogy a következő időszaka nyugodtabb legyen."

A 2007-ben is győztes Contador megnyerte a múlt vasárnap zárult Tourt, de amerikai csapattársával, a végül harmadik Lance Armstronggal enyhén szólva sem volt felhőtlen a viszonya. Utóbbi egyébként már a viadal közben bejelentette, hogy távozik a csapattól és jövőre egy amerikai istálló tagjaként kíván versenyezni.

"Jelenleg túl bonyolultnak látjuk a dolgokat ahhoz, hogy Alberto itt folytassa. Meg kell találnunk a megoldást a szerződéséből hátralévő egy évvel kapcsolatban" - tette hozzá Fran Contador.