Vágólapra másolva!
A szombati győzelmét követően a WBO/IBF nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko nyílt kihívást intézett a WBA övét birtokló Nyikolaj Valujevhez. Ha összejön a mérkőzés, s az ukrán bokszoló győz, úgy mind a négy jelentős nehézsúlyú cím a Klicskoko család tulajdonába kerülne.

"Most Nyikolaj Valujev és a WBA-öv a célom, de megígérem, hogy még visszatérek a Schalke-stadionba" - mondta röviden a következő meccsét firtató újságírói kérdésre a súlycsoport legjobbjának tartott fiatalabb Klicsko.

Természetesen ebbe még a világszervezeteknek is lesz beleszólásuk, hiszen Klicskóra valószínűleg egy kötelező címvédés vár először az IBF-nél a hivatalos kihívó Alexander Povetkin ellen.

Kérdés az is, hogy Valujev valójában ki akar-e állni az ukránnal, mert bár korábban többször is kijelentette, hogy szeretné mielőbb összemérni az erejét a valamelyik Klicsko fivérrel, amikor erre David Haye sérülése miatt lehetősége nyílt volna, idő rövidségére hivatkozva nem vállalta a gelsenkircheni mérkőzést, így helyette Ruszlan Csagajev bokszolt Vlagyimir Klicskóval.

www.profiboksz.hu