Vágólapra másolva!
A Ruszlan Csagajev-Nyikolaj Valujev profi nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzés után elmarad a június 20-ra tervezett David Haye-Vlagyimir Klicsko csata is, miután a brit bunyós sérülés miatt lemondta a gelsenkircheni fellépést. Márpedig Klicsko számára ellenfelet kell találni,a  Schlake-stadionba ugyanis már 60 ezer jegy elkelt.

A hírek szerint a hepatitis B-vel fertőzött Ruszlan Csagajev hajlandó lenne beugrani David Haye helyett a június 20-i, gelsenkircheni összecsapásra. Bernd Bönte, Vlagyimir menedzsere elmondta, hogy Klicskót nem zavarná Csagajev fertőzése, megbíznak a német orvosokban, a WBA-világbajnok üzbég pedig csak promótere zöld jelzésére vár.

"Természetesen akarom ezt a meccset, ha Kohl úr felhív, én készek állok" - mondta Csagajev. "Ruszlan edzésben van, egészséges és gyorsan rá tudná hangolni magát Klicskóra. Jó lenne ez a meccs!" - fogalmazott Csagajev edzője, Michael Timm.

A másik lehetséges jelölt, Nyikolai Valujev szándéka egyelőre ismeretlen, de promótere egyelőre nem tűnik eltökéltnek a Klicsko elleni mérkőzés iránt. "Fel kell mérnünk, hogy Valujev két hét alatt képes lenne-e felkészülni Klicsko ellen. De először is megvárjuk, hogy hivatalosan megkeressenek bennünket."

Egy harmadik variáció lehet Eddie Chambers, aki július 4-én Alexander Dimitrenkóval mérkőzne éppen Klicsko kihívásáért.

Klicsko közben a sports.ru érdeklődésére elmondta, egyértelműen Chris Arreolát (27 meccs, 27 győzelem, 24 KO) szeretné ellenfélnek.

Akad önjelölt bunyós is: a kubai Odlanier Solis már jelezte, készen állna a csatára, ha Vlagyimir ki merne állni ellene. A lehetséges jelöltek közül Solis büszkélkedhet a legkomolyabb amatőr múlttal: 2004-ben olimpiai bajnok, 2001-ben, 2003-ban és 2005-ben világbajnok lett.

Főleg első vb-aranya érdekes a profi világ szempontjából: a belfasti elődöntőben a korábbi világbajnok Szultan Ibragimovot verte pontozással, a döntőben pedig Haye ellen diadalmaskodott TKO-val.

Jelenlegi profi mérlege 13 mérkőzésből 13 győzelem (közte 9 KO), igaz, komoly ellenféllel még nem találkozott, például legyőzte az ismeretlen magyar Rajkai Adriánt is...