Vágólapra másolva!
Nem jogerősen tizenöt hónap börtönbüntetést szabott ki a bíróság Damir Dokicra, a szerb-ausztrál teniszező, Jelena Dokic édesapjára, miután halálosan megfenyegette a belgrádi ausztrál nagykövetet. Dokic ügyvédje, Bosiljka Djukic jelezte: fellebbeznek a szerintük aránytalanul súlyos ítélet ellen.

Damir Dokicot egy hónapja észak-szerbiai otthonában, Fruska Gorában vették őrizetbe, a házkutatásnál a rendőrségi közlés szerint hét vadászfegyvert, egy pisztolyt és két bombát találtak a rendőrök, noha nem volt fegyvertartási engedélye.

Dokic felhívta Clair Birgin ausztrál nagykövetet, s azzal fenyegetőzött, hogy rakétát fog lőni a diplomata autójára. Azért reagált így, mert egy interjú jelent meg a lányával az ausztrál Fairfax magazinban, melyben Jelena azt állította, hogy elidegenedett az apjától, s 2002-ben egyszerűen megszökött a családjától. Többek között azt állította, hogy apja bántalmazta őt.

Damir Dokic a telefonálásra magyarázatul azt hozta fel, hogy feldühítette az újságcikk, lánya vádjaira pedig azzal felelt, hogy "nincs olyan gyerek, akit ne vertek volna meg a szülei".

A 26 éves szerb-ausztrál, korábbi wimbledoni elődöntős játékos - aki 2002-ben még a negyedik volt a rangsorban -, jelenleg a 80. a világranglistán.