Vágólapra másolva!
A Sauerland istálló rendezheti Ruszlan Csagajev és Nyikolaj Valujev nehézsúlyú visszavágóját, miután a berlini klub mintegy 650 ezer dollárral kínálta túl hamburgi vetélytársát hétfő este a spanyolországi Vitoriában megtartott versenytárgyaláson.

A Sauerland 2,81 millió dollárt, a Csagajevet képviselő UBP pedig 2,16 millió dollárt ajánlott. A mérkőzést meglepetésre várhatóan már május 30-án megrendezik, nem kizárt, hogy Helsinkiben - olvasható a profiboksz.hu-n.

"Nagyon szerencsések vagyunk, hogy mi rendezhetjük, és megszereztük Nyikolaj számára ezt a meccset. A címmeccsre május 30-án kerül majd sor, és egyelőre komolyan gondolkodunk egy helsinki rendezésben" - mondta a húsvéti tender után Chris Meyer, a Sauerland ügyvezetője.

Ami az előzményeket illeti, Csagajev 2007 áprilisában vette el Valujev veretlenségét és WBA-címét, de az orosz tavaly augusztusban a John Ruiz elleni visszavágón visszaszerezte az akkor éppen megüresedetté nyilvánított címet, amit decemberben Evander Holyfield ellen, szintén kétségbe vonható körülmények között, de végül megvédett.

Forrás: MTI

Csagajev, aki az elmúlt két évben sorozatos sérülésekkel küzdött és emiatt kétszer is el kellett halasztani a Valujev elleni visszavágóját, szintén a WBA világbajnokának mondhatja magát, miután a szervezet a címfosztás helyett "elrejtett bajnoknak" tekintette az üzbéget.

"Június 1-jén már csak egy nehézsúlyú világbajnok lesz a WBA-nél, végre minden szurkoló megtudja, hogy ki az igazi bajnok. Köszönjük a WBA-nek a gyors eljárást, így május 30-án végre tiszta vizet önthetünk a pohárba" - tette hozzá Meyer.