Vágólapra másolva!
Decsi Tamás másfél hete az athéni kard Világkupán egyéniben ezüst-, vasárnap Budapesten csapatban aranyérmes lett, szerdán elutazik a pénteki moszkvai GP-re, de előtte kedden "jelképesen" átigazolt az újonnan alakult Kertvárosi VSE-be. Azért csak jelképesen, mert az egyesületben január óta zajlik a munka, mi több, világbajnoki címvédő csapatunk tagja edzősködik is a KVSE-ben.

A Kertvárosi Vívó Sportegyesületet, amelyet Decsi István vívóedző alapított, már januárban bejegyezte a Fővárosi Bíróság. A világbajnok Decsi Tamás édesapja és edzője negyedszázada él a főváros XVI. kerületében, és lokálpatriótaként régi álma volt, hogy szűkebb lakóhelyén is meghonosítsa a vívást.

Ennek szellemében már tavaly októberben tanfolyamot indított be a kerület négy általános iskolájában, és az önkormányzat támogatásával végül meg is alapította a KVSE-t.

A keddi bemutatkozó tájékoztatón elhangzott, az érdeklődés magasan felülmúlta a várakozásokat, és jelenleg már több mint százötven gyerek látogatja az edzéseket. A vezetőedző maga a klubelnöki pozíciót is betöltő Decsi István, akinek a munkáját Decsi Tamás, valamint a hozzá hasonlóan a fiatal edzői garnitúrát képviselő Dalos Ede és Csányi Barna.

Forrás: [origo]

Decsi István és Decsi Tamás immár a Kertvárosi VSE-ben dolgozik együtt

Decsi Tamás, akivel a BSE tavaly év végén nem hosszabbított szerződést, egyúttal a KVSE igazolt versenyzője is lett, s a tagkönyvét kedden jelképesen Kovács Péter polgármester adta át neki.

"Nem voltak különleges kéréseim, de a BSE nyolc év után mégsem szándékozott meghosszabbítani a szerződésemet. Ezzel együtt békességben váltunk el egymástól, és logikus volt, hogy a Kertvárosba igazoljak. Az edzőm továbbra is az édesapám, s bár a klubban rajtam kívül egyelőre nincsenek felnőtt versenyzők, ez nem okoz gondot a felkészülésemben. A munka nagy részét, heti öt alkalommal a válogatott keretben végzem, a kiegészítő edzéseket, mint például a futás, pedig meg tudom oldani" - mondta el Decsi Tamás.

"Az, hogy jómagam is tartok edzéseket a kicsiknek, egyáltalán nem plusz teher, éppen ellenkezőleg: feldob, élvezem a munkát. A legkisebb gyerekek 2001-es, a legnagyobbak 1996-os születésűek, és valamennyien nagyon lelkesek. A képességfelmérésen már túl is vagyunk, és mondhatom, szép számmal akadnak tehetséges gyerekek" - tette hozzá Decsi a bemutató edzés után abban a Móra Ferenc Általános Iskolában, ahol annak idején elvégezte a nyolc osztályt. S ahol most már ő a tanár, a kis tanítványai pedig mesternek szólítják.