Vágólapra másolva!
Úgy fest, a WBC ukrán világbajnoka, Vitalij Klicsko maximálisan ki szeretné szolgálni oroszajkú honfitársait, ezért olyan ellenfelet szeretne választani, akivel meg lehet osztani a hazai közönséget.

"Valujev tudja jól, hogy szeretnék egy meccset ellene. De, ahogy már többször jeleztem, Valujevnek nincs túl sok döntési joga: az utolsó szót mindig Don King és Wilfried Sauerland mondják ki. A feltételeket, mint bajnok, én diktálom. Tettem már ajánlatot Valujevnek, ő pedig megígérte, hogy átbeszéli a promótereivel. Megkapja tőlem a lehetőséget, hogy a bajnoki övért bokszolhasson. Egyébként meg jó ideje arról szónokol, hogy én elkerülöm őt, hát itt van az esély számára, rajta múlik, él-e vele vagy nem" - mondta Klicsko, aki szívesen összecsapna egy másik Sauerland-védenccel, Alekszander Povetkinnel is.

"Van még egy lehetőségem egy szabadon választott címvédésre, erre pedig érdekes és izgalmas ellenfelet szeretnék. Biztosan meg fogom vizsgálni a lehetőségét egy Povetkin elleni találkozónak. De szeretném újra elmondani, hogy a döntések Alekszander promóterének, Wilfried Sauerlandnak a kezében vannak. Ha megegyezünk, akkor Povetkinnel fogok bokszolni. Ha nem tudunk megállapodni, akkor pedig türelemmel ki kell várnia, míg lehetőséget kap."