Vágólapra másolva!
Usain Bolt, a jamaicaiak sprintercsillaga és az oroszok rúdugrónője, Jelena Iszinbajeva végzett az élen az orosz ITAR-TASZSZ hírügynökség hagyományos évzáró szavazásán.

A voksoláson, amelyen nemzetközi és orosz összevetésben hirdettek győztest, Bolt, aki a pekingi játékokhoz hasonlóan az idén Berlinben is megnyerte a 100, illetve 200 métert (mindkettőt világcsúccsal), valamint a csapattal a 4x100-as váltót, fölényesen lett első ebben a versengésben is.

Mögötte Lionel Messi, az FC Barcelona aranylabdás játékosa lett a második, Roger Federer, a tenisz világranglista svájci éllovasa pedig a harmadik helyen végzett.

A hazaiak között az olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó Iszinbajeva szintén toronymagasan nyert, annak ellenére, hogy az augusztus közepi, berlini vb-n érvényes kísérlet nélkül kiesett. Igaz, nem sokkal később 5,07 m-es világcsúccsal javított.

A második helyen Nyikolaj Davigyenko végzett, aki megnyerte a teniszezők évzáró Mesterek Kupáját, míg a harmadik az olimpiai és világbajnok ritmikus gimnasztikázó Jevgenyija Kanajeva lett.