Vágólapra másolva!
Csütörtök délután került sor a péntek este megrendezésre kerülő Eduard Gutknecht-Balzsay Károly WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címmérkőzéssel fémjelzett söldeni bokszgála hivatalos mérlegelésére. A gálán Bedák Zsolt is a kötelek közé lép, bár ellenfele, a Fülöp-szigeteki Ramie Laput elsőre nem tudta hozni az előírt súlyhatárt.

A főmérkőzés két szereplője gond nélkül hozta az előírt súlyt, és míg a címvédő Gutknecht 76,1, addig a kihívó Balzsay kereken 76 kg-ot mutatott a mérlegen.

A rendezvényen profi karrierje eddigi legnehezebb ellenfele vár a kispehelysúlyú Bedák Zsoltra, ugyanis a WBO kontinensbajnoki övét birtokló öklöző a jó mérlegű, a világszervezet ranglistáján is előkelő helyen található Fülöp-szigeteki Ramie Laputtal mérheti össze az erejét, a tét pedig az utóbbi bokszoló interkontinentális címe lesz.

A veretlen magyar bunyós azonnal a limiten belül mérlegelt 54,7 kg-mal, viszont a kisebb-nagyobb utazási nehézségek után megérkező Laput első próbálkozásra nem tudta hozni az előírt súlyhatárt.

Arról jelenleg még nincs információ, hogy a szabályok adta kereteket kihasználva, és a türelmi idő letelte után sikerült-e a súlyhozás Laputnak. A gálát pénteken 21.20-tól élőben közvetíti az RTL Klub.

www.profiboksz.hu