Vágólapra másolva!
Mégis közvetíti a rövidpályás úszó Európa-bajnokságot a Magyar Televízió (MTV), miután kérésére az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) ingyen bocsátja rendelkezésére a december 10-13. közötti, isztambuli kontinensviadal műholdjeleit.

Az MTV csütörtök délutáni sajtóközleménye szerint az európai közmédiumokat tömörítő, 125 aktív tagot számláló EBU, amelynek az MTV is tagja, kivételesen úgy döntött, hogy átvállalja a Magyar Televíziótól a jövő heti Eb közvetítésének költségeit - tekintettel a nemzeti médiavállalat kilátástalan anyagi helyzetére.

"Az m2-n minden magyar szurkoló láthatja majd többek között Cseh László és Hosszú Katinka versenyzését. A közvetítés december 10-én, csütörtökön kezdődik, a versenyeket vasárnapig mindennap 16 és 18 óra között, élőben láthatják a nézők" - mondta Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője. A budapesti stúdióból Szántó Dávid kommentálja az eseményeket.

A Magyar Televízió szerdán jelentette be: szándéka ellenére és gazdasági helyzete miatt kényszerül arra, hogy lemondjon a két esemény - a rövidpályás Eb mellett a 2010-es budapesti úszó Eb - közvetítéséről, mivel a parlament 9,5 milliárd forinttal csökkentette költségvetését.

A Magyar Úszó Szövetség írásban fordult - a LEN-nel kötött szerződést a Parlamentben 2009. május 3-án a magyar kormány részéről aláíró - Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszterhez, valamint Schmitt Pálhoz, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéhez, hogy segítsék elő a megoldást.