Vágólapra másolva!

Gyorsan kiütötték a hiperaktív világbajnokot

Huszonnyolc hónapos uralkodás után elveszítette WBC kislégsúlyú világbajnoki címét Edgar Sosa. A mexikói bunyós a második menetben szenvedett TKO-vereséget Rodel Mayoltól.

Sosa napjaink legaktívabb világbajnoka volt, hiszen a mostani volt a 11. címvédése viszonylag rövid idő alatt. A meccs fordulópontja egy vétlen fejelés volt, ami után a címvédő teljesen összezavarodott, és nagy verést kapott a világbajnoki cím megszerzésével ötödik alkalommal próbálkozó Mayoltól. Egy padlózást követően a bíró végül leállította a küzdelmet és ezzel Sosa elvesztette bajnoki övét - számolt be a profiboksz.hu.

* * *

Nem sikerült bemérnie a nagylégsúlyban a WBO-világbajnok Marvin Sossonának, így gyakorlatilag már a meccs előtt elvesztette bajnokságát. A mindössze 19 éves filippínó szupertehetség mindemellett tökéletes rekordjának is búcsút inthetett, hiszen csupán döntetlent bokszolt Alejandro Hernandezzel. Az eredmény a kissé fásult Sonsonának kedvez, hiszen a mexikói kihívó elszántabban küzdött, és talán eleget tett ahhoz, hogy megnyerje ezt az összecsapást.

A döntetlennel a WBO nagylégsúlyú öve betöltetlen marad, amiért vélhetően Hernandez mehet majd, míg Sonsona minden bizonnyal kispehelysúlyban folytatja karrierjét, ahol már nem lesznek súlygondjai.