Vágólapra másolva!
Az Erdei Zsolttól a WBO félnehézsúlyú vb-övét megöröklő Jürgen Brähmer december végén Dmitrij Szuhocki ellen húz kesztyűt. Az orosz eddig csak otthon meccselt, nagyrészt negatív mérlegű ellenfelekkel.

December 19-én Schwerinben kerül sor az év utolsó 'Universum Bajnokok éjszakája' nevű gálára, amelynek fő eseménye az Erdei Zsolt kipöckölése következtékben új WBO félnehézsúlyú világbajnoki övet szerző Jürgen Brähmer mérkőzése lesz. A helyi kedvenc első alkalommal védi meg félig háziversenyeken, félig a zöldasztalnál megszerzett címét.

A német bokszolónak természetesen egy rendkívül komoly, a lehetőséget maximálisan kiérdemlő riválist szerződtetett klubja, a teljesen ismeretlen Dmitrij Szuhocki (14-0, 9 KO) személyében, aki eddigi összes meccsét odahaza, Oroszországban vívta, nagyrészt negatív mérlegű bokszolók ellenében.

"Ennél már nem is lehetne jobb. Az első címvédésemre szülővárosomban, Schwerinben kerül sor. Mindig ez volt a kívánságom, hogy itt bokszolhassak. Szuhocki egy támadó felfogású bokszoló, akit nem kell keresnem a ringben, és a stílusa is fekszik nekem" - mondta Jürgen Brähmer.

Edzője, Michael Timm szerint Brähmer a Garay meccs óta, újjá született: "Az első sikertelen címszerzési kísérletet követően Jürgen már egy új Brähmer. Minden nap száz százalékon teljesít, magasabb szinten készül, és mindent megtesz, hogy megvédje a világbajnoki címét."

www.profiboksz.hu