Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok utolsó nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, Shannon Briggs szerint az emberek unják Klicskóékat, inkább szétvert fejeket akarnak látni. Azért Vitalijjal összecsapna a WBO korábbi bajnoka.

Az extrém frizurájáról és rendkívül kemény ütéseiről híres, egykori világbajnoki kihívó és WBO exvilágbajnok Shannon Briggs október 17-én, Arizonában bokszol legközelebb, a Vaszilij Jirov visszatérésével fémjelzett bokszgálán.

Az Ágyú becenévre hallgató Briggs közeljövőbeni céljai között egy Vitalij Klicsko elleni összecsapás szerepel: "Én vagyok az utolsó amerikai, aki nehézsúlyú bajnoki címet szerzett és a következő is én leszek. Meg kell tudnom verni ezeket az embereket. Én vagyok az egyetlen, aki elég nagy, elég erős és elég tapasztalt hozzájuk. Emanuel Steward többször is elmondta, hogy nagyon veszélyes ellenfél lennék mindkettejük számára."

"Mondják, kicsoda van még itt rajtam kívül, aki rendelkezik mindazzal, amivel meg lehet őket verni? Az emberek már belefáradtak abba, hogy a Klicsko testvéreket nézzék. Szétvert fejeket akarnak látni. Erre van szüksége a boksznak ahhoz, hogy megint az élsportok közé kerüljön. Én pedig ezért dolgozom" - nyilakozta Briggs.

Klicsko trénere, Fritz Sdunek nem érti, miért elégedetlenkednek sokan tanítványa legutóbbi győzelme után. Sokak szerint igazi mestermunka volt Chris Arreola legyőzése, mások azonban, köztük Mike Tyson is, annak adtak hangot, hogy az ukrán egyszerűen megöregedett, ezért nem tudott pár menet alatt végezni az amerikaival.

Sdunek szerint a kritikák egyáltalán nem jogosak, legalábbis jelenleg: "Számomra egyértelmű, hogy Vitalij még legalább két évig világbajnoki szinten tud majd bokszolni. Már nem annyira sérülékeny, mint korábban volt, idén már három meccset vívott anélkül, hogy megsérült volna. Most sokkal tudatosabban készül a mérkőzéseire."

www.profiboksz.hu