Vágólapra másolva!
A hollandiai Hoogeveenben lejátszották az Univé-torna második fordulóját. Polgár Judit sötéttel nagy csatában, 75 lépésben remizett az ukrán Vaszilij Ivancsukkal. Fordulatos küzdelmet láttunk, világos kezdeti kezdeményezése nagymesternőnk pontos játékán elhalt. Az első időkontroll után, a 46. lépésben Judit hagyta ki a nagy esélyt, majd kis előnyét nem tudta győzelemig fokozni. Pontosztozkodás született a holland rangadón, a 15 esztendős Anish Giri megszerezte második fél pontját is. A harmadik játéknapon Polgár Judit világossal Girivel küzd meg.

A 17-es kategóriájú viadal második fordulójában a várt nagy csatát, kiegyenlített erők nagy küzdelmét hozta az ukrán Vaszilij Ivancsuk és Polgár Judit játszmája. A Nimzoindiai védelmű partiban ritkább változatot láttunk, Ivancsuk térelőnyt szerzett, de nagymesternőnk pontos játékkal kiegyenlített. A nehéz ütközetben Judit kisebb időzavarba került, ezt ukrán ellenfele megpróbálta kihasználni, de kísérletei nem vezettek eredményre. Az első időkontroll után Judit nagy esélyt szalasztott el. A magára maradt világos király bajba kerülhetett volna. Ivancsuk elkerülte a lépésismétlést, majd meg kellett küzdenie a remiért.

Remek megnyitáselméleti felkészültségét ismét bizonyította a 15 éves Anish Giri. Kis előnybe került Szergej Tivjakovval szemben, gyalogot is áldozott a kezdeményezésért. A holland rangadó végül pontosztozkodással zárult.

A 2. forduló eredményei:
Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2756) - Polgár Judit (magyar, 2687) döntetlen (Nimzoindiai védelem, 75)
Anish Giri (holland, 2552) - Szergej Tivjakov (holland, 2670) döntetlen (Katalán megnyitás, 52)

A verseny állása:
1-4. Polgár Judit, Anish Giri, Szergej Tivjakov és Vaszilij Ivancsuk 1 pont

A 3. forduló párosítása:
Polgár - Giri
Tivjakov - Ivancsuk