Vágólapra másolva!
Orvosai tanácsára egy időre hátat fordít az edzői munkának Fritz Sdunek, az Universum Box Promotion vezetőedzője. A neves szakember várhatóan visszatér még a kötelek mellé, de ez még koránt sem biztos.

A Balzsay Károllyal, Kovács Istvánnal és Erdei Zsolttal is világbajnoki címet szerző tréner klubja egyelőre óvatosan fogalmaz. Az UBP úgy számol, hogy Sdunek a későbbiekben valamilyen szinten folytatja majd tevékenységét Hamburgban, de az sem kizárt, hogy nem látjuk majd többet a szorítósarokban a világ egyik legsikeresebb edzőjét.

"Az orvosok, akik a legjobb ellátásban részesítettek a vizsgálatok és az ezzel járó kezelések során, azt a nyomatékos utasítást adták, hogy egészségügyi okok miatt jelentősen csökkentsem a bokszolóim felkészítésére fordított időmet, illetve hogy vegyek ki egy hosszabb szabadságot" - mondta Sdunek.

"Nagyon komolyan kell vennem az orvosok figyelmeztetését, különösen azért, mert a jó 18 hónappal korábbi rákos megbetegedésem, az utána következő szívproblémák, és az idei különösen kemény felkészülések védenceimmel, amelyek magukban foglaltak pár hosszabb külföldi tartózkodást is, nagyon megterhelőek voltak a számomra. Úgy érzem, és ezt az orvosaim is megerősítették, hogy legyengültem, kimerültem, nem vagyok egészséges. Most végre magamra és természetesen a családomra kell gondolnom, sajnos nem vagyok már ötvenéves" - fejtette ki a 62 éves edző, aki 1994-ben került a német klubhoz.

Sdunek munkáját, így Balzsay és Erdei felkészítését is, egyelőre a Michael Timm, Artur Grigorian, Magomed Saburov trénertrió veszi át.

www.profiboksz.hu