Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette az Universum Box Promotion, hogy a profi világbajnoki címét augusztusban elveszítő Balzsay Károly a veretlen Eduard Gutknecht ellen tér vissza a ringbe. A találkozóra az ausztriai síparadicsomban, Söldenben kerül sor december 4-én.

"Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy elveszítette a világbajnoki címem a barátaim és a saját szurkolóim előtt. Most visszatérek és igyekszem megmutatni, hogy mennyire erős vagyok" - mondta a magyar bunyós.

Eduard Gutknecht 1982. március 19-én született Kazahsztánban, jelenleg németországban él. Eddig 17 mérkőzését megnyerte, hetet KO-val. Bokszolt többek között azzal a brazil Jose Hilton Dos Santosszal (s pontozással le is győzte), akit Balzsay az 5. menetben kiütött, de legyőzte többek között a gyenge mérleggel bíró magyar Kállai Zoltánt és Zsalek Gábort is.

A Gutknecht elleni mérkőzés tétje a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú interkontinentális öve, valamint a nagyközépsúlyú világbajnok, Robert Stieglitz kihívási joga lesz.

Forrás: profiboksz.hu