Vágólapra másolva!

Káté érmes helyen zárja a bokszvébét

A 64 kg-ban szereplő Káté Gyula bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmes a milánói ökölvívó-világbajnokságon. A tavalyi Európa-bajnokságon második magyar bokszoló a szerdai negyeddöntőben a kazah Rusztam Szvajevet győzte le 14-9-es pontozással.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Káté élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a mérkőzésen: a 27 éves kispesti remek taktikával - melyet edzője, Szántó Imre dolgozott ki - bokszolt a nyolc évvel fiatalabb kazah ellen. Ballal indított, s nem engedte kibontakozni ázsiai ellenfelét.

A meccs végig roppant szoros volt, 8-7-nél, a harmadik menetben a kazah át is vette a vezetést, de ekkor az argentin bíró - teljesen jogosan - megintette Szvajevet, majd két másodperccel később Káté két csodálatos jobbhorgot helyezett el ellenfele fején, s ezzel máris ő vezetett 11-8-ra. A hátra lévő időben pazarul bokszolva tovább növelte előnyét, és 14-9-re nyert.

"Gyula mindig az ellenfél tudásához igazítja teljesítményét, a gyengék ellen sokszor bizonytalankodik, az erős bokszolókkal szemben viszont rendre felülmúlja magát. Ma is ez történt" - nyilatkozta a meccs után Szántó megindultan.

Káté sikere egyben azt jelenti, hogy négy év után ismét van magyar érem ökölvívó-világbajnokságon. A 2003-ban vb-bronzérmes Káté Gyula a pénteki elődöntőben az amerikai Frankie Gomezzel találkozik.

Eredmény, 64 kg, negyeddöntő:
Káté Gyula - Rusztam Szvajev (kazah) 14-9