Vágólapra másolva!
A világ egyik leggyorsabb embere, az amerikai Tyson Gay arra intette a jamaicai világcsúcstartó Usain Boltot, hogy roppant veszélyes kihívója akad személyében, ha végre teljesen meggyógyul.

"Nagyon nagy harcra fogom késztetni őt 100 méteren, ha végre rendbe jövök, s teljesen felépülök ágyéksérülésemből" -üzent Boltnak az amerikai sprinter a szombati, sanghaji nemzetközi Grand Prix-verseny előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A háromszoros olimpiai és világbajnok, 100-on és 200-on, továbbá váltóban is világrekorder jamaicai fáradtságra hivatkozva lemondta a kínai GP-t, így is lesz azonban minőségi vetélytársa Gaynek, mégpedig a korábbi világrekorder Asafa Powell személyében.

Utóbbi jóval kevésbé tűnt derűlátónak Bolt esetleges legyőzését illetően, bár az ideinél ő is jobb évet remél. "A világcsúcsot nem fogjuk tudni megdönteni 2010-ben, de arra határozottan törekedhetünk, hogy minél közelebb kerüljünk Usainhez" - mondta.

Gay augusztusban a berlini vb-n 9.71 másodperccel második lett a 9.58-as világcsúcsot futó Bolt mögött, Powell a harmadik helyen ért célba.