Vágólapra másolva!
A magyar női válogatott legalább két érem megszerzésének reményében, a férfi pedig minimum egy negyeddöntős helyezés eléréséért utazik a vasárnap kezdődő stuttgarti asztalitenisz Európa-bajnokságra.

A szövetség szerdai sajtótájékoztatóján Téglás Péter, a két éve arany-, tavaly pedig ezüstérmes hölgyek szakvezetője azt mondta: csapatban ismét a dobogóra szeretnének állni, és a címvédőként induló Tóth Krisztina, Póta Georgina duótól is legalább az első három közé kerülést várja.

"Csakúgy, mint az előző Eb-n, most is nagyon kiegyensúlyozott lesz a mezőny, szerintem a csapatversenyben 8-10 válogatottnak is van esélye arra, hogy érmet szerezzen, így nehéz dolgunk lesz. Párosban nagyon bízom Tóthban és Pótában, egyesben pedig remélem, hogy mindenki hozza a tőle elvárhatót, vagy annál többet is" - elemezte az esélyeket a kapitány.

A hétszeres Európa-bajnok Tóth és az eddig egy Eb-címmel büszkélkedő Póta mellett Lovas Petra és az újonc Madarász Dóra tagja a küldöttségnek. A csapatversenyben a csehek, a lengyelek és a litvánok lesznek a riválisok.

A férfiak szövetségi kapitánya, Harczi Zsolt abban bízik, hogy tanítványai valamelyik számban a legjobb nyolc közé kerülnek. Jakab János, Nagy Krisztián és Zwickl Dániel mellett Kosiba Dániel tagja még a csapatnak, neki Madarászhoz hasonlóan ez lesz az első világversenye a felnőttek mezőnyében.

"Tavaly a 11. helyen végeztünk a csapatversenyben, most szeretnénk előrelépni. Bár a svédeket, belgákat és cseheket felvonultató csoportunkban nem mi vagyunk a favoritok, azért eséllyel vesszük fel a harcot ellenük. Bravúr kell, de bízom a játékosokban, csakúgy, mint az egyes és páros versenyszámok tekintetében" - fogalmazott a szakember.

A csapatversenyt vasárnaptól jövő szerdáig bonyolítják le a nyolcnapos Eb-n, az egyes és páros küzdelmei szerdától rajtolnak.