Vágólapra másolva!
A fájó budapesti vereség ellenére sem úszott el minden esélye Balzsay Károlynak arra, hogy bemutatkozzon az amerikai közönség előtt - írta a profiboksz.hu.

Néhány héttel az emlékezetes Balzsay Károly-Robert Stieglitz WBO nagyközépsúlyú világbajnoki mérkőzést követően még mindig téma a magyar öklöző fájó veresége. A találkozó előtt sokan bizakodtak, és úgy tűnt, a budapesti címvédést követően új távlatok nyílhatnak Balzsay előtt: váratlan ajánlatot kapott az Universum Box Promotion új partnerétől, az Oscar De La Hoya nevével fémjelzett Golden Boy Promotionstől, amely szerint győzelme esetén novemberben Sakio Bikával csaphatott volna össze Kanadában.

Az ajánlat komolyságát jelzi, hogy a magyar fővárosban rendezett WBO-kongresszusra a legtöbb vendéget napokkal megelőzve, az elsők között érkezett meg a Golden Boy mérkőzésszervezője, Eric Gomez, hogy a helyszínen tekintse meg a magyar világbajnok összecsapását. A sokkoló kudarc után természetesen a kongresszuson is visszatérő téma volt a meglepő eredménnyel zárult mérkőzés, és többen is kikérték Gomez véleményét a látottakról.

"Balzsay rossz napot fogott ki, ennyi az egész. Károly remek bokszoló, és mivel látványos a stílusa, a jövőben még elérhető lehet számára az amerikai piac. Továbbra is figyelemmel kísérjük pályafutását német partnerünkön keresztül, most az a legfontosabb, hogy kipihenje magát és sikeresen visszavágjon Stieglitznek" - összegezett diplomatikusan Gomez.