Vágólapra másolva!
A spanyol Luis-Leon Sanchez nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszát, mely után továbbra is az olasz Rinaldo Nocentini viselheti az összetettben vezetőnek járó sárga trikót. Kiesett a 2006-ban győztes spanyol Oscar Pereiro Sio.

A Pireneusokban rendezett, három emelkedővel nehezített szombati etapon Sanchez egy sikeres szökés végén harmadmagával érkezett meg a finishez, melyben a francia Sandy Casarral vívott nagy harcot a sikerért. A harmadik helyen a szintén spanyol Mikel Astarloza ért célba.

A legjobbak egy bolyban futottak be, így Nocentini mögött sem volt változás: a 2007-es bajnok spanyol Alberto Contador a második, a hétszeres győztes amerikai Lance Armstrong pedig a harmadik.

Szintén a nyolcadik szakaszon feladta a versenyt a spanyol Oscar Pereiro Sio, a Tour de France 2006-os bajnoka. A Caisse d'Epargne csapat első számú kerekese 100 km után állt ki az Andorra la Vella és Saint-Girons közötti, 176,5 km-es szakaszon. Döntése okát egyelőre nem lehet tudni. Pereiro Sio hét etap után a 38. helyen állt az összetettben, 5:36 perc hátránnyal az éllovas olasz Rinaldo Nocentini mögött.

Eredmények:
8. szakasz: Andorra Arcalis - Saint-Girons, 176,5 km:
1. Luis-Leon Sanchez (spanyol, Caisse d'Epargne) 4:31:50 ó
2. Sandy Casar (francia, Francaise des Jeux) azonos idővel
3. Mikel Astarloza (spanyol, Euskaltel-Euskadi) a. i.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Rinaldo Nocentini (olasz, Saxo Bank) 30:18:16 ó
2. Alberto Contador (spanyol, Asztana) 6 mp h.
3. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) 8 mp h.

Vasárnap a Saint-Gaudens és Tarbes közötti 160,5 km-es szakasszal folytatódik a verseny.