Vágólapra másolva!
Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya elégedett a római vizes vb eddigi sportági magyar eredményeivel, ugyanakkor nem tetszik neki az, hogy  egyesek Magyarországról szerinte azt sugallják, a magyar edzők nem értik a dolgukat.  

A szakvezető a szerdai versenynapon, az úszóviadalok félideje előtt azt mondta, soha rosszabb rajtot nem kíván magának. "Igen jól kezdtünk, hiszen már most hét országos csúcsnál, két Európa-rekordnál és két korosztályos magyar csúcsnál tartunk. Legutóbb Mutina Ági remekelt, s jutott be 200 gyorson a szerdai döntőbe Verrasztó Evelynnel egyetemben, aki szintén dicséretesen teljesített. Hosszú Katinka Eb-csúcsai, és vb-bronzérme 200 vegyesen önmagukért beszélnek, és még jobbat várok tőle 400 vegyesen. Gyurta Dani 50 mellen, de még inkább a 100-on produkált országos csúcsa felettébb biztató fő száma, a 200 mell előtt. Cseh Laci esetében viszont vis majorról beszélhetünk, mert nem terveztük be a gyomorbetegségét. Most azért már úgy néz ki, rendben van, meglátjuk, mire lesz képes a két vegyesszámában" - nyilatkozott kapitány.

A kérdésre, hogy mi az, ami nem tetszett-tetszik neki, s kikívánkozik belőle, Kiss László ezt válaszolta: "A hazulról érkező szirénhangokkal van bajom, a sportágunkat nem ismerőkkel, a sportágellenesekkel, akik azt susogják, hogy korábban Kovács Ágiból, most Hosszú Katinkából az amerikaiak csináltak nagy úszót. Mintha a magyar edzők nem értenék a dolgukat. Hát ezt kikérem magunknak. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Ági példának okáért csak itthon úszott csúcsokat, a tengerentúlon sosem. Hosszú sem Amerikában lett most egyszerre sztár, még kiutazása előtt lett Európa-bajnoki ezüstérmes 400 vegyesen. A magyar edzők tudása is megvan, úgyhogy nem kérünk az ellenséges hangokból!"