Vágólapra másolva!
Az előzeteshez képest egy helyütt módosult a vasárnapi versenyeken rajthoz álló magyarok névsora a római vizes vb-n: az úszóviadalok nyitónapján nem lesz ott a 400 méteres női gyors selejtezőjében Mutina Ágnes.

"Visszaléptettük ettől a számtól, inkább a 4x100 méteres gyorsváltóra koncentrálunk. A négyesben Dara Eszter kezd, őt Verrasztó Evelyn követi, majd jön Mutina, s Hosszú Katinka lesz a befejező ember" - mondta szombaton Kiss László szövetségi kapitány.

A vasárnapi matinés program "legmagyarosabb" számának a nők 200 méteres vegyesúszása ígérkezik, amelyben Verrasztó Evelynnek a szakvezető szavai szerint "éremközeli" esélye van, de Hosszú is döntővárományos. A finálét hétfő este rendezik.

Az első úszónapon bemutatkozik Gyurta Dániel, a 200 m mell athéni olimpiai ezüstérmese, igaz, nem kedvenc távján, hanem a 100 méter selejtezőjében startol.

A vasárnapi előfutamokban érdekelt magyarok: Dara Eszter és Tompa Orsolya (100 m pillangó), Bernek Péter és Kis Gergő (400 m gyors), Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn (200 m vegyes), Takács Krisztián (50 m pillangó), Gyurta Dániel (100 m mell) és a női 4x100 méteres gyorsváltó.