Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal októberben lép legközelebb kötelek közé a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt. A magyar bokszoló a félnehézsúlyban bekövetkezett közelmúltbeli világbajnoki trónfosztásokról és egy lehetséges címegyesítésről is beszélt.

Az argentin Garay júniusban hatalmas meglepetésre elveszítette WBA félnehézsúlyú világbajnoki címét, a Santa Fében rendezett meccsen Gabriel Campillótól kapott ki, aki eddigi karrierje során egyetlen igazán komoly nevet sem tudott legyőzni, ellenben kikapott Karo Murattól és Vjacseszlav Uzelkovtól is.

"Hugo Hernan Garay trónfosztása óriási meglepetés volt, hiszen a spanyol Gabriel Campillo nem túl magasan jegyzett bunyós. Ez ugyanakkor bizonyítja, hogy soha senkit nem szabad lebecsülni" - idézte Erdei Zsoltot a profiboksz.hu.

A kanadai Jean Pascal júniusban lett a WBC új világbajnoka, miután Montrealban pontozással legyőzte a címvédő, román Adrian Diaconut. Róluk a következőket mondta a magyar öklöző: "Diaconu jó bokszoló, de én soha nem soroltam a legjobbak közé, így az ő veresége talán kisebb meglepetés. Pascalról annyit hallottam, hogy Balzsay Károly esetleges ellenfeleként is szóba került már."

"Természetesen eszembe jutott a címegyesítés, ám nem tehetek érte semmit. Jeleztem én már korábban ilyen jellegű igényeimet számtalanszor, mindhiába" - tette hozzá Erdei.