Vágólapra másolva!
Bejbut Shumenov menedzsmentje az Erdei Zsoltot foglalkoztató Universumot is megkereste, állítólag egymillió dollárt kínált az istállónak egy címvédő meccsért.

Pár napja arról szólnak a hírek, hogy az újdonsült WBA félnehézsúlyú világbajnok spanyol Gabriel Campillo első ízben a feltörekvő Bejbut Shumenov ellen védheti meg címét augusztus 15-én, méghozzá a kihívó otthonában, Kazahsztánban. A találkozó létrejöttét a mai napig nem erősítették meg hivatalos források, azonban orosz lapok szerint közel sem biztos, hogy Shumenov a WBA-vonalon indul el.

A kazah öklöző ügyeit intéző családi vállalkozás, a KZ Event Productions tárgyalásokat folytat a WBC-bajnok kanadai Jean Pascallal is, akit egymillió dolláros fellépti díjjal próbálnak Shumenov hazájába csalogatni. A történetnek magyar vonatkozású mellékszála is van, mivel a promóciót vezető Csingisz Shumenov szerint ugyanezzel az ajánlattal keresték meg az Universum Box Promotiont és Erdei Zsoltot is, ám a hamburgi istálló elutasította a lehetőséget.

"A németek félnek, hogy elveszítik a világbajnoki címet, mivel tisztában vannak azzal, hogy Bejbut erősebb és jobb Erdeinél. Menekülnek előlünk!" - beszélt újságíróknak az esetről a veretlen kazah bunyós testvére.