Vágólapra másolva!
Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka két héten keresztül a nehézsúly egyik legjobbjával, az ukrán Vitalij Klicskóval készül a német Robert Stieglitz elleni, budapesti címvédő mérkőzésére.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a 29 éves magyar ökölvívó augusztus 3-tól Tirolban edzőtáborozik, ahol edzője, Fritz Sdunek, vele és Klicskóval foglalkozik majd. Az ukránt a szeptember 12-i, David Haye elleni összecsapásra készíti fel a tréner.

"Hízelgő, hogy Fritz ennyire ragaszkodik hozzám" - mondta Balzsay. "Még sohasem készültem Vitalijjal profiként, de amikor 1998-ban amatőrként egy hetet Hamburgban töltöttem az Universumnál, már találkoztam vele. Szimpatikusnak tűnt, már nagyon várom a közös munkát. Az biztos, hogy egymás ellen nem kesztyűzünk, az is valószínű, hogy egyszerre sem, de az biztos, hogy csak ketten leszünk, akikre Sduneknek figyelnie kell."

Az ausztriai edzőtáborig még rengeteg munka vár Balzsayra: a következő két hétben még az erősítésé és a futásé a főszerep, július 27-én pedig elkezdődnek a kesztyűs tréningek.

Utóbbiakhoz rangos partnere lesz, mivel az Universum döntése értelmében Balzsay az első héten a félnehézsúlyú EBA-bajnok lengyel Aleksy Kuziemskivel gyakorolhat Hamburgban.

A Balzsay Károly-Robert Stieglitz nagyközépsúlyú WBO-világbajnoki címmérkőzést augusztus 22-én rendezik a budapesti SYMA-csarnokban.