Vágólapra másolva!
Több millió dollárra perelte be Martina Navratilovát egykori partnere, akit állítása szerint közel nyolc év együttélés után, mindenfajta előzetes figyelmeztetés nélkül dobott ki közös otthonukból a leszbikus teniszcsillag.

"Érzelmi, mentális és fizikai traumától" való szenvedésre hivatkozva nyújtotta be keresetét a floridai Sarasota városának bíróságához Toni Layton, aki szerint a kilencszeres Wimbledon-győztes Navratilova nem volt hajlandó visszaszolgáltatni a több százezer font értékű, Layton nevére íratott magántulajdont.

A klasszikus Mercedest, két Land Rovert, egy Jeepet, egy motorcsónakot, két-két jet-skit és terepjárót felvonultató "kárpótlási lista" mellett a kereset kitért arra is, hogy az 52 éves teniszcsillag nem adta vissza az ajándékba kapott ékszereket, bicikliket, kerámiákat, háziállatokat, valamint két vadászpuskát és egy pisztolyt sem - írja a Daily Mail.

A kereset szerint a nem hivatalosan házas pár megegyezett arról, hogy együttlétük alatt minden külön-külön szerzett jövedelmet és vagyontárgyat fele-fele arányban osztanak meg egymás között. Ennek értelmében az 56 éves Laytont részesedés illeti meg abból a négy, több millió dollár értékű házból, melyeket együttlétük alatt vásároltak.

"Minden előzetes figyelmeztetés nélkül az életem egyik pillanatról a másikra összeomlott. Kidobtak az utcára és csupán a ruháim maradtak nekem. Érzelmi roncsként semmit sem tudtam felmutatni az életem elmúlt nyolc évéből. A mai napig rémálmok gyötörnek. Ez olyan dolog, amiből azt hiszem, sosem sikerül majd teljesen felépülnöm. Nem akarok mást, csak az igazságot. Igazságot azokért az elvesztegetett évekért" - mondta a per megindítása után Layton.

Navratilova szóvivője magánügyre hivatkozva nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, ám annyit elmondott, "hogy nem fogadják el az állításokat, és nem hiszik, hogy azok bármilyen választ is érdemelnének".

A manapság kommentátorként dolgozó, illetve mindenki legnagyobb meglepetésére az ITV "Celeb vagyok, ments ki innen!" című műsorában is feltűnő Navratilovának nem először kellett a bíróság elé tárnia magánéletének kellemetlen titkait. Judy Nelson, aki férjét és két fiúgyermekét hagyta el, hogy aztán több mint hét évig éljen együtt a teniszezővel, 1991-es szakításuk után 7,5 millió dollárra (1,5 milliárd forint) perelte be Navratilovát. A bíróság végül az összeg felét ítélte oda a sértettnek.