Vágólapra másolva!

Verrasztó magyar, Munoz világcsúcsot úszott

A női 100 m gyors után 200 m vegyesen is megjavította az országos rekordot Verrasztó Evelyn a spanyolok málagai nyílt nemzetközi úszóbajnokságán.

A Jövő SC versenyzője a vasárnap esti döntőt hatalmas fölénnyel nyerve 2:11.04 perc alatt ért célba, miközben több mint egy másodpercet faragott le az előző rekordból.

Azt is ő tartotta 2:12.18-cal, ezt az eredményt tavaly augusztus 12-én, a pekingi olimpián érte el. A jelentős javítás nyomán Verrasztó a 200 m vegyesúszás aktuális világranglistáján a negyedik helyre tornászta előre magát.

Evelyn bátyja, Dávid - amint azt a helyszínről az edző-édesapa, egykor maga is klasszis úszó Verrasztó Zoltán elmondta - szintén kitett magáért, hiszen úgy lett negyedik ugyanennek a versenyszámnak a férfidöntőjében, hogy jelentősen módosítva egyéni legjobbján 2:01.02 perc alatt tudta le a távot.

A húg egyébként nemcsak vasárnap remekelt, hanem szombaton is, amikor 100 m gyorson előbb délelőtt 54.21 másodperccel produkált magyar csúcsot 100 m gyorson, a délutáni elődöntőben pedig 53.99 alatt ért célba, még tovább javítva eddigi csúcseredményét.

Világcsúcsot állított fel férfi 50 m-es pillangóúszásban a spanyol Rafael Munoz, aki vasárnap, Málagában 22.43 mp alatt teljesítette a távot a helyi országos bajnokságon. Az eddigi rekordot a dél-afrikai Roland Schoeman tartotta a montreali világbajnokság óta (2005. július 26.), akkor ő 22.96 mp-et ért el.