Vágólapra másolva!

Balatoni kerékpáros fesztivál olimpiai bajnokkal

Balatonfüreden június 25. és 28. között rendezik meg az első Balaton Bike Fest elnevezésű kerékpáros fesztivált, amelyen az érdeklődők a kikapcsolódás mellett tizenkét versenyszámban tehetik próbára ügyességüket; s ha neveznek, ismert sportolókkal is megküzdhetnek. A verseny egyik sztárvendége Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakos lesz.

A kajaknégyessel a sydneyi és az athéni ötkarikás játékokon is győztes Horváth Gábor novemberben már a harmincnyolcadik születésnapját ünnepli, ennek ellenére még mindig edzésben van; igaz, ahogyan fogalmazott, az idei év már csak levezetéssel telik számára. Rövid távon mindenesetre továbbra is találkozhatunk vele a válogatóversenyeken. Akárcsak június végén, Balatonfüreden, a Balaton Bike Festen is, s itt a kajakozásból és mountain bike-ban összetevődő speciális "duatlonban" méreti meg magát.

"A kajak értelemszerűen közel áll hozzám, a fesztivált pedig egy jó buli, amelynek még sportértéke is van. A versenyt szervező Szalay Balázs könnyen rábeszélt az indulásra, ráadásul a Balatonon még úgysem kajakoztam. Úgy gondolom, hogy az esemény a sportértéke miatt és turisztikailag is rendkívül vonzó" - fogalmazott a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Horváth Gábor.

Ami a verseny szárazföldi részét illeti, Horváthnak otthon ugyan nincs kerékpárja, de mivel alapsportágként tartja számon a bringázást és az edzőtáborokban elég sokat "spinningelnek", nem aggódik. Ha pedig mégis gondjai támadnának, akkor szerinte a kajakban kompenzálhatja a kerékpáros lemaradását.

A Balaton Bike Festre várhatóan a családjával érkező kajakos hangsúlyozta, inkább a részvétel a fontos számára, mint a jó szereplés, de azért arról is szót ejtett, milyen hajót is érdemes választana a Balatonra:

"A nyílt vízterület eléggé hullámos tud lenni, és az időjárástól függően kell kajakot választani. A versenykajak nem ideális, a tengeri kajak viszont elboldogul a szeles vízen. A saját versenyem mellett a gyerekprogramokon biztosan ott leszek a gyermekemmel, s ha a duatlonban esetleg győzni tudnék, akkor a nyereményem felét valamelyik gyerekkórháznak ajánlanám fel" - nyilatkozta Horváth Gábor.