Vágólapra másolva!

Minczér döntős a fedett pályás atlétikai Eb-n

Minczér Albert 3000 méteren bejutott a döntőbe, a 800 méteren induló Takács Dávid, a súlylökő Márton Anita és a sprinter Baji Balázs kiesett a torinói fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Magyar szempontból Baji Balázs szereplésével kezdődött meg pénteken a torinói atlétikai Európa-bajnokság, a fiatal sprinternek nem sikerült beverekednie magát a 60 m gát elődöntőjébe.

A verseny honlapja szerint Baji az utolsó, negyedik futamban rajtolt, s ott a hatodik helyen ért célba 7.94 mp-es eredménnyel. A továbbjutáshoz 7.85 mp-re lett volna szükség.

Minczér Albert 3000 méteren futamának hetedik helyén ért célba 8:00.94 perccel, s ez összesítésben is a hetedik helyet jelentette, azaz bekerült a szombati fináléba. A 22 éves veszprémi futó legjobbja (7:59.59 p) közelében teljesített, s ez elégnek bizonyult a továbbjutáshoz, mivel a második futam jóval lassabb volt az elsőnél.

Súlylökésben a 20 éves Márton Anita 15,69 méterrel kezdett a selejtezőben, majd 15,82-re javított, harmadik kísérlete érvénytelen volt - a verseny honlapja szerint. Ezzel az utolsó, 13. helyen végzett, több mint egy méterrel elmaradva 17,06 méteres legjobbjától, ami ugyanakkor szintén nem lett volna elég a nyolcas fináléhoz.

A pénteki nyitányon a magyarok közül utolsóként szereplő Takács Dávid - aki a legutóbbi fedett Eb-n hatodik volt 800 méteren - a négy előfutamból a harmadikban indult , s ott 1:54.45 perces eredménnyel harmadik lett a lengyel Marcin Lewandowski és az ukrán Olkeszandr Oszmolovics mögött. Mindegyik futamból az első kettő lépett tovább automatikusan, s hozzájuk csatlakozott ideje alapján a tovább négy legjobb. Mivel Takácsék négyesében taktikai verseny zajlott, lassú volt a tempó, így az 1:48.12-es legjobb eredményétől jelentősen elmaradó veszprémi futó a 17. helyen végzett, ezzel búcsúzott.