Vágólapra másolva!
A Kroppach szerzett előnyt a női asztalitenisz BL-döntőben, miután a németek az első mérkőzésen nem kis mértékben Tóth Krisztina bravúros győzelmének köszönhetően idegenben 3-2-re verték az osztrák AG Froschberget.

A Bajnokok Ligája döntőjének első, linzi összecsapásán a lovaglóizom-sérüléssel bajlódó Tóth Krisztina oroszlánrészt vállalt a Kroppach győzelmében azáltal, hogy a harmadik mérkőzésen - a csapattalálkozó 1-1-es állását követően - 3:2-re nyert a kínai Zhu Hong ellen.

A döntő szettben Tóth 6-1-re és 9-2-re is vezetett, innen 9-6 lett az állás, de ezután már csak két magyar pont következett. S ez a győzelem döntő fontosságú volt. Ugyanis amennyiben hétszeres Európa-bajnokunk alulmaradt volna, akkor a Kroppach bizonyosra vehetően 3-1-es vereséggel utazhat haza.

Tudniillik a negyedik párban a házigazdáktól a nagy napot kifogó Liu Jia könnyedén elbánt a világranglistán négy hellyel előtte levő, kilencedik szingapúri Wang Yue Guval is.

Tóth győzelmének köszönhetően azonban az ötödik összecsapásra maradt a döntés, s ezen a németektől Wu Jiaduo 3:0-ra verte a cseh Vacenovskát, az utolsó labdamenetet éppen éjjel 11 órakor megnyerve.

Így a Kroppach idegenben 3-2-ra győzött a BL-döntő első felvonásán, de az egy hét múlva sorra kerülő visszavágó előtt nem árt az óvatosság, mert a Froschberg is képes lehet a bravúrra vendégségben. Az erőviszonyok kiegyenlítettségét mutatja az is, hogy bár az osztrákok vesztettek, egy játszmával többet nyertek.

Női asztalitenisz Bajnokok Ligája-döntő, első mérkőzés:
AG Froschberg (osztrák) - FSV Kroppach (német) 2-3
Liu Jia (osztrák) - Wu Jiaduo (német) 3:0 (10, 4, 10)
Vacenovska (cseh) - Wang Yue Gu (szingapúri) 2:3 (7, -9, 8, -9, 7)
Zhu Hong (kínai) - Tóth Krisztina 2:3 (10, -4, 5, -10, 6)
Liu Jia - Wang Yue Gu 3:0 (6, 2, 7)
Vacenovska - Wu Jiaduo 0:3 (9, 5, 9)