Vágólapra másolva!
Különösebb stressz és izgalom nélkül készül a cselgáncs Világkupa-sorozat hétvégi, párizsi erőpróbájára Ungvári Miklós, a Kecskemétről Hollandiába költözött Európa-bajnok.

A január óta fél évig a barátnőjével Haarlemben élő, kétszeres vb-bronzérmes dzsúdós - aki tatamira lépett az elmúlt két olimpián is - saját bevallása szerint már feldolgozta, hogy helyezetlenül zárt augusztusban az ötkarikás játékokon, és a felszabadult versenyzésre kíván összpontosítani.

"Nagyon jól érzem magam itt Haarlemben, ahol kevés a kosaras ugyan, de annál több a dzsúdós, itteni klubom két olimpiai bronzérmessel is büszkélkedhet. Túlvagyok Pekingen, én már csak élvezni akarom a dzsúdót, amelynek kiváló társaim révén mindennap újabb és újabb szépségeit fedezem fel. Naponta kétszer edzünk, de nekem amúgy is mindenem a sport, állandóan futok, kondizok, motorozok, lovagolok, focizok vagy fallabdázok, bármi jöhet" - mondta a decemberben az MTK újjáalakult szakosztályához igazolt, 66 kg-os klasszis.

Ami a franciaországi Grand Slam-tornát illeti, Ungvári kiemelte, hogy fájó pontként értékeli a vigaszági küzdelmek eltörlését a nagy versenyeken, mivel így a legjobbak egy meccsel is kieshetnek, de mivel ő maga az elmúlt években is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ezért nem aggódik az új szabályok miatt. A jövő hétvégi Hungária-kupán lesz ugyan vigaszág, ám egyelőre nem tudni, hogy ő ott szerepel-e a Körcsarnokban, vagy az egy héttel későbbi GS-viadalt választja Hamburgban.

"November óta nem fogyasztottam komolyan, voltam 70 kiló felett is. Pillanatnyilag 68,2 kg vagyok, úgyhogy nincs túl sok plusz rajtam, de nagyon kemény lenne egymás után három versenyre lefogyni. Attól is függ a folytatás, hogy mire jutok szombaton Párizsban, amely után edzőmmel, Bíró Tamással leülünk, és megbeszéljük a további programot" - nyilatkozta a 28 éves cselgáncsozó.

Idei terveiről szólva Ungvári leszögezte, hogy nem megy egy súlycsoporttal feljebb, 66 kg-ban szeretné végigcsinálni a szezont - annál is inkább, mert országos bajnok öccse, Attila 73-ban vitézkedik. A legfontosabb állomás a rotterdami világbajnokság lesz augusztusban, ahol - hosszú "edzőtáborozásának" köszönhetően - szinte hazai pályán érezheti majd magát.

"Hogy mit hoz a távolabbi jövő? Néha eszembe jut, hogy milyen klassz lenne Karvallyal - merthogy ez az öcsém beceneve - együtt kijutni a londoni olimpiára. Ez azonban még nagyon messze van, korai lenne még bármit is mondani..."