Vágólapra másolva!
Ungvári Miklós bronzérmet nyert a cselgáncs Világkupa párizsi állomásán, a Bercy Sportcsarnokban rendezett, 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalon.

A verseny honlapja szerint az MTK 66 kilós Európa-bajnoka első mérkőzésén mindössze 1:10 perc elteltével ipponnal verte a mauritiusi John Nanont, majd 4:28 percnél ugyancsak idő előtt véget vetett a kirgiz Iszlam Bajalinov elleni összecsapásnak.

A hazai közönség előtt szereplő Alexandre Cardonnel jukóval maradt alul a kétszeres vb-bronzérmes magyarral szemben, ám a következő francia az elődöntőben megállította Ungvárit: az olimpiai második Benjamin Darbelet 2:59 percnél ipponnal nyert, ezzel összességében már 3-1-re vezet kettejük különpárharcában. A ceglédi születésű dzsúdós 2006 után második bronzérmét szerezte meg Párizsban, helyezéséért ezúttal 1500 dollárt kapott.

A szombati versenynap másik magyarja, az 57 kg-ban szereplő Karakas Hedvig első meccsén kikapott a japán Tokuhisza Hitomitól, és mivel a nagy versenyeken idéntől nincs vigaszág, esélye sem maradt a folytatásra. Az előzetesen nevezett, 48 kg-os Csernoviczki Éva vírusos arcüreggyulladása miatt el sem utazhatott Franciaországba.

Vasárnap a +100 kg-ban érdekelt Bor Barna képviseli a magyar színeket a viadalon.