Vágólapra másolva!

Kubai és orosz bokszolók is indulnak a Bocskain

Minden korábbinál erősebb mezőny gyűlik össze jövő héten a 2009-es Bocskai István ökölvívó emlékversenyen annak köszönhetően, hogy a viadal 53 éves történetében először a sportág két nagyhatalma, Kuba és Oroszország válogatottja is szorítóba lép az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

A Debrecenben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jövő szerdától szombatig tartó viadalon 17 ország több mint 160 bokszolója indul, köztük több tucat olimpiai és világbajnoki érmes öklöző. Ezek alapján nem túlzás azt állítani, hogy az 1997-es, budapesti világbajnokság óta ilyen erős amatőr bokszversenyt nem rendeztek Magyarországon.

"A Bocskai István-emlékverseny iránt eddig is nagy érdeklődés mutatkozott, de a mostani azért rendkívüli, mert olimpiai ciklus elején tartunk, a szakmai stábok most alakítják ki a csapatokat, melyek megvívják a harcukat Londonig" - mondta az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján Kovács László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

"A nevezések kapcsán kevesebb szó esik az elsőéves felnőttekről, pedig nyolc tavalyi juniorvilágbajnok is kesztyűt húz Debrecenben. Elképesztően erős lesz a mezőny!"

A januárban kinevezett szakvezető hangsúlyozta, árgus szemekkel figyeli majd a magyarokat, hiszen a néhány hete meghirdetett, 40 fős keretét éppen a Bocskai után kívánja szűkíteni.

"A magyar bokszolókban sok van, de hogy ez mire lesz elég mondjuk a kubaiak, vagy az oroszok ellen, majd meglátjuk. Konkrét célkitűzést azért nem fogalmazok meg, mert a háromperces menetek visszatérése nyomán teljesen át kell alakítani a stratégiánkat, s mivel még élesben ezt senki sem próbálhatta ki, az dönt, hogy ki tud fejben és fizikailag jobban alkalmazkodni a 3x3 perchez az eddigi 4x2 helyett" - fejtette ki véleményét a kapitány.

A Bocskai-emlékverseny programja:
február 18., szerda: selejtezők (14 és 18 óra)
február 19., csütörtök: negyeddöntők (14 és 18 óra)
február 20., péntek: elődöntők (14 óra)
február 21., szombat: döntők (16 óra).