Vágólapra másolva!

Három magyar döntős a Bocskai emlékversenyen

Nem a magyarok napja volt a pénteki az 53. Bocskai István nemzetközi amatőr ökölvívó emlékversenyen, hiszen a 12 elődöntőbe jutott hazai indulóból csupán hárman - az 51 kg-os Kalucza Norbert, a 81 kg-os Szellő Imre és a plusz 91 kg-os Bernáth István - tudták magukat beverekedni a szombati fináléba.

A 48 kiló magyar bajnokának, Kanalas Róbertnek túl nagy falat volt az orosz Bjelik Galanov. Az 51 kilós Berna Dávid sem tudta megismételni csütörtöki remeklését, és nagy különbséggel kikapott a francia Nordine Oubaalitól. Ugyanebben a kategóriában Kalucza nagy csatában verte a lengyel Rafal Kaczort.

Eggyel feljebb (57 kg) az országos bajnok Mihály János az 54 kg aktuális világbajnokával, a szintén orosz Szergej Vodopjanovval csatázott, esélye azonban nem volt arra, hogy nyerjen. A 60 kilóban az Európa-bajnoki bronzérmes Varga Miklós csúnya verésbe szaladt bele Albert Szelimov ellen. A meccsről mindent elmond, hogy Varga négyszer volt padlón, s a harmadik menetben a bíró leléptette őt. A 69 kilósoknál a junior világbajnok Bacskai Balázs is orosz riválissal került össze, és ő sem tudott eredményesebb lenni honfitársainál. A 75 kg-os Harcsa Norbert sokáig vezetett Artyom Csebotarjov ellen, azonban ő is kikapott.

Az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő Imre (81 kg) esélyesként lépett ringbe, s ennek megfelelően öklözött az osztrák Oliver Obradovic ellen.

Darmos József (91 kg) szintén nagy küzdelemben bukott el. Bernáth István (plusz 91 kg) kevés ütéssel is nyert a padlót fogó litván Jaroslav Jaksto ellen.

Eredmények, elődöntők:
48 kg:
Bjelik Galanov (orosz)-Kanalas Róbert 20-3 Daniel Matellón (kubai)-Jeremy Beccu (francia) 10-5
51 kg: Nordine Oubaali (francia)-Berna Dávid 14-5 Kalucza Norbert-Rafal Kaczor (lengyel) 14-10
54 kg: Martin Parlagi (szlovák)-Oltványi Dávid 5-2 Eduard Abzalimov (orosz)-Luke Campbell (angol) 9-4
57 kg: Szergej Vodopjanov (orosz)-Mihály János 14-3 Hicham Ziouti (francia)-Michal Chudecki (lengyel) 11-2
60 kg: Albert Szelimov (orosz)-Varga Miklós döntő fölény a 3. menetben Zorigtbaatar Enkhzorig (mongol)-Idel Torriente (kubai) 11-5
64 kg: Alexis Vastine (francia)-Görbics Gábor 11-5 Rosniel Iglesias (kubai)-Human Karami (iráni) 14-1
69 kg: David Arusztamjan (orosz)-Bacskai Balázs 10-1 Carlos Banteur (kubai)-Morteza Sepahvandi (iráni) 10-3
75 kg: Artyom Csebotarjov (orosz)-Harcsa Norbert 14-11 Vitalij Bandarenka (fehérorosz)-Maciaj Adamiak (lengyel) 8-4
81 kg: Szellő Imre-Oliver Obradovic (osztrák) 18-4 Artur Beterbijev (orosz)-Ramazan Magamadau (fehérorosz) mérkőzés nélkül
91 kg: Jevgenyij Romanov (orosz)-Darmos József (orosz) 10-8 Osmay Acosta (kubai)-John M,Bumba (francia) 11-9
plusz 91 kg: Bernáth István-Jaroslav Jaksto (litván) 6-1 Samil Gadzijev (orosz)-Jascim Delavari (iráni) 9-1