Vágólapra másolva!
Reggio Emiliában az új esztendő első napján lejátszották a hagyományos verseny hatodik fordulóját. Almási Zoltán világossal a szicíliai védelem Maróczy-változatában nem tudta feltörni a mexikói Manuel Leon Hoyos állását, a 45. lépés után döntetlen lett a parti. Remizett a nagymesterünkkel holtversenyben vezető kínai Ni Hua is. A játéknap meglepetése, hogy a román Mihail Marin legyőzte az orosz Alekszej Drejevet. Megszerezte első győzelmét az olasz Niccolo Ronchetti. A hetedik fordulóban Almási sötéttel játszik a német Jan Gustafssonnal.

Folytatódik Almási Zoltán és a kínai Ni Hua versenyfutása, mindketten remiztek a torna hatodik játéknapján. A hagyományoknak megfelelően nem kaptak pihenőt a sakkozók az új esztendő első napjára sem.

Almási vereséggel zárta az óévet, nem tudta győzelemmel kezdeni az újat. A mexikói Manuel Leon Hoyos a szicíliai védelem Maróczy-változatában sikerrel védte meg állását.

Rövid taktikai csata után megosztozott a ponton az orosz Konsztantyin Landa és a kínai Ni Hua. Nagymesterünk a viadal nyolcadik fordulójában világossal játszik majd a kínai sakkozóval. Elszenvedte első vereségét az orosz Alekszej Drejev. Esélyes állásban taktikai elnézéssel került hátrányba, majd igen érdekes különböző színű futós végjátékot vesztett el a román Mihail Marinnal szemben.

Hullámzó játszmában osztozott meg a ponton az olasz Luca Shytaj és a német Jan Gustafsson. Megszerezte első egész pontját az olasz Niccolo Ronchetti, a horvát Miso Cebalo kedvezőbb pozícióban hibák egész sorozatát követte el.

A 6. forduló eredményei:
Almási Zoltán (magyar, 2663) - Manuel Leon Hoyos (mexikói, 2535) döntetlen (Szicíliai védelem, 45)
Mihail Marin (román, 2556) - Alekszej Drejev (orosz, 2670) 1 - 0 (Réti megnyitás, 62)
Konsztantyin Landa (orosz, 2613) - Ni Hua (kínai, 2710) döntetlen (Szláv védelem, 22)
Luca Shytaj (olasz, 2472) - Jan Gustafsson (német, 2634) döntetlen (Középcsel, 48)
Miso Cebalo (horvát, 2493) -Niccolo Ronchetti (olasz, 2414) 0 - 1 (Elfogadott vezércsel, 31)

A verseny állása:
1-2. Almási Zoltán és Ni Hua 4,5 pont
3-5. Alekszej Drejev, Jan Gustafsson és Mihail Marin 3,5
6. Manuel Leon Hoyos 3
7. Konsztanytin Landa 2,5
8-9. Luca Shytaj és Niccolo Ronchetti 2
10. Miso Cebalo 1