Vágólapra másolva!
Pátrovics Géza, a Kazincbarcikai VSE vezetőedzője lett a súlyemelők új szövetségi kapitánya. A február elsejétől hivatalba lépő szakembert szombati ülésén egyhangú döntéssel választotta meg a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöksége.

Halász István főtitkár elmondta, hogy a testület kilenc igennel szavazott bizalmat Pátrovicsnak, aki klubedzői posztjának megtartásával vállalta el a kapitányi pozíciót. Pátrovics versenyzőként Európa-bajnoki negyedik helyezett volt, majd a mastersversenyeken - vagyis a szeniorok között - tízszer is világbajnok tudott lenni.

"Az összefogást tartom az egyik legfontosabbnak a magyar súlyemelésben, ha minden érintett odaadóan tesz érte, ha a versenyzők megkapják a kellő támogatást, ha mindenki segíti a munkát, lehet valamit alkotni - nyilatkozta Pátrovics Géza szombat este az MTI-nek, miközben autózott haza Budapestről Kazincbarcikára. "A megállapodást határozatlan időre fogjuk megkötni, én Londonig, a 2012-es olimpiáig szeretném vinni a kapitányi tisztet, de nem minden áron... Ami a válogatottakat illeti, előzetes névsorom már van, de nem tiszta, kire számíthatok, a jelöltek milyen állapotban vannak. Tehát először, méghozzá mielőbb tájékozódni szeretnék, aztán pedig Eb-csapatot hirdetni, mert a nyakunkon az olimpia utáni első jelentős világverseny, az áprilisi, romániai Európa-bajnokság, ahol részt kéne vennünk. A fő szempont azonban a novemberi, dél-koreai világbajnokság, ahová csak olyanokkal akarok kimenni, akik pontszerző helyre képesek, még ha ez adott esetben kisebb létszámú válogatottat jelent is."

Az eddigi szövetségi kapitány, Juhász István megbízatása december 31-ig szólt, s az MSSZ úgy határozott, hogy a tisztség betöltésére pályázatot ír ki. Érvényes pályamunkával jelentkező híján a szövetség mint elismert szakembert Pátrovicsot kérte fel kapitánynak, s miután erre a jelölt rábólintott, kinevezését pedig az edzőbizottság is támogatta, következhetett a szombati elnökségi voksolás.