Vágólapra másolva!
A pénteki selejtezők után eldőlt, hogy a női párbajtőr Westend Grand Prix 64-es főtábláján szombaton reggel 9 órakor öt magyar vívónő lép pástra a Sportmax II. sport- és szabadidőközpontban. A címvédő Szász Emese kiemeltként mentesült az előcsatározások alól, Takács Emese, Révész Julianna, Izsó Katalin és Békefi Edina csatlakozott hozzá.

A kiemelt Világkupa-versenyre 28 ország 128 párbajtőrözőnője nevezett, s közülük 112-nek, beleértve tizenegy hazai pengeforgató hölgyet, már pénteken reggel jelenése volt a Sportmax II. sport- és szabadidőközpontban. A tizenhat kiemelt egyikeként, a világranglista 10. helyén álló Szász Emese is pihenőnapot kapott. A pekingi olimpián bronzérmes Mincza-Nébald Ildikónak (6.) sem kellett volna a selejtezőben hadakoznia, ha elindul a versenyen, de az MTK vívónője jelenleg a második gyermekét várja. A francia színekben vívó, a világranglistán 7. Király Hajnalka viszont eljött a budapesti Vk-ra.

A magyar versenyzők a csoportküzdelmek során remekül vívtak, mind a tizenegyen továbbjutottak. S a hat asszójából ötöt győztesen zárt Takács Emesének nem is kellett tovább izgulnia, Szász Emese mellé csatlakozott a főtáblára. A többieknek egy, illetve Mihály Katának és Antal Edinának még két asszót kellett volna nyerniük, hogy bekerüljenek a 64 közé. Mihály rögtön az első asszóját elvesztette, Antal azonban nyert, így kilenc magyar vívott a főtáblás részvételért.

Közülük azonban csak hárman jártak sikerrel. Révész Julianna éppen Kiskapusi Dórát győzte le mindössze egyetlen tussal, 6-5-re, s még Izsó Katalin és Békefi Edina tudott nyerni. Antal Edina, Tóth Annamária, Szeile Rita, Budai Dorina és Bukóczki Bianka számára már pénteken véget ért a Grand Prix-verseny.

"Ez a realitás, mert a junior korú vívóink számára még túlságosan erős a felnőtt nemzetközi mezőny. Ahhoz, hogy felnőjenek a feladathoz, rengeteget kellene versenyezniük, de kérdéses, hogy erre honnan lesz pénz. Az sajnos nagy pech volt, hogy Révész Juliannának és Kiskapusi Dórának egymás ellen kellett vívnia" - nyilatkozta Kulcsár Győző szövetségi kapitány, aki elárulta, hogy a szombati egyéni verseny eredményeitől függetlenül a vasárnapi csapat Vk-n Szász, Izsó, Révész és Kiskapusi alkotja majd a magyar együttest.

Szombaton a Westend GP főtábláján Szász az észt Kuusk, Takács a francia Colignon, Révész az orosz Sutova, Békefi a német Duplitzer, Izsó az orosz Sasarina ellen lép pástra. Duplitzer a negyedik, Sutova a nyolcadik kiemelt, így nem tapsolhatunk örömünkben.