Vágólapra másolva!
Norvég tudósok szerint Usain Bolt 9.55 másodperc alatt is le tudta volna futni a százméteres távot a pekingi olimpián, ha a célba érkezés előtt nem saját ünneplésével van elfoglalva.

Az oslói egyetem elméleti asztrofizika tanszékén elvégzett vizsgálat kimutatta, hogy mivel a jamaicai sztár 85 méternél diadalittasan a levegőbe emelte karját és a mellét döngette, jelentősen veszített a sebességéből. Más kérdés, hogy így is 9.69 mp-re javította saját 9.72-es világcsúcsát. Glen Mills, az ötkarikás játékokon három aranyat besöprő Bolt edzője korábban úgy becsülte, hogy tanítványa ujjongás nélkül 9.52 mp-re lett volna képes.

A sprinter sebessége más sportág képviselőit is lenyűgözte, a Real Madrid labdarúgócsapata például meccsnézéssel egybekötött látogatásra hívta Boltot. A 22 éves klasszis egy interjúban azt mondta: arra is kapott ajánlatot, hogy együtt tréningezzen a fővárosi klub játékosaival, ám ezt a Realnal egyelőre nem erősítették meg.

"Természetesen megyek. Raúl és Ruud van Nistelrooy a világ két legjobb csatára, utóbbit rendszeresen figyeltem, mikor még a Manchester Unitedben játszott" - nyilatkozott Bolt.

A "Villám" becenévre hallgató futó a kínai fővárosban 100-on kívül, 200-on és a 4x100-as váltó tagjaként is világcsúccsal diadalmaskodott.