Vágólapra másolva!

A hatvankilencedik maraton után sem adja fel a 69 éves nő

Pauline Newsholme, devoni nyugdíjas épp a minap futotta le a 69. maratonját - 69 évesen. És nem tervezi, hogy szögre akasztja a futócipőt.

A világ minden táján teljesítette már a több mint 42 kilométeres versenytávot: Helsinkiben éppúgy, mint Torontóban, New Yorkban, Dublinban, Velencében vagy Párizsban, de hazájában, Nagy-Britanniában is számos alkalommal rajthoz állt, utoljára Edinburgh-ban.

Pedig elmúlt már negyven, amikor 1982-ben elszánta magát az első oxfordi félmaratonra. Elhatározásának komoly oka volt: a futással pénzt akart gyűjteni egy gyermekjótékonysági szervezet számára, miután hatéves kislánya, Clare a kanyaró egy ritka szövődménye következtében megbénult.

A gyerek szerencsére teljesen felgyógyult, de Pauline nem hagyta abba misszióját, és a negyedszázad alatt már több mint 20 ezer fontot (közel 6 millió forint) "futott össze" különböző gyermekeket támogató karitatív szervezetek javára.

Elszánt erőfeszítésében férje, a ma már 72 éves Eric is mellette állt, illetve futott, hiszen ő gyermekkora óta maratonista volt, így Pauline-t nemcsak inspirálni, hanem a felkészülésben segíteni is tudta. Glenda lányuk szintén lefutott velük jó néhány maratoni távot.

"Lehet, hogy már abban a korban vagyok, amikor a nagyik elengedik magukat, de én aztán nem. Egyelőre nem akarom szögre akasztani a futócipőmet" - idézte kedden egy brit hírportál a bámulatra méltó asszony nyilatkozatát.