Vágólapra másolva!
A világranglistán 13. Szávay Ágnes saját bevallása szerint felszabadult játékkal nyert az 1,34 millió dollár összdíjazású charlestoni női tenisztorna első fordulójában a rangsorban 110. ukrán Julija Fedak ellen.

"Nagyon örülök, hogy végre felszabadultan, könnyedén teniszeztem. Az első szett nagyszerűen ment, a második már nehezebb volt, de azt is meg tudtam nyerni" - mondta a tornán 10. helyen kiemelt Szávay a 6:0, 7:6-os siker után.

A 19 esztendős magyar játékos a második körben, magyar idő szerint az esti órákban, Szugijama Aivel találkozik. Szávay eddig egyszer játszott a japán teniszezővel; februárban a dohai torna nyitó körében Szugijama nyert két játszmában. Szugijama jelenleg a 38. a rangsorban, négy éve - pályafutása legjobbjaként - a nyolcadik volt.

Szávay az egyes mellett a párosversenyben is érdekelt: az orosz Dinara Szafina oldalán egy orosz, amerikai duóval veszi fel - magyar idő szerint kedd éjszaka - a küzdelmet. "Az a legizgalmasabb az egészben, ha a mai egyest mindketten megnyerjük, akkor egymás ellen játszunk Dinarával" - jegyezte meg Szávay, aki eddig WTA-tornán még sohasem játszott párospartnerével.