Vágólapra másolva!
A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában vereséget szenvedett az amerikai Lindsay Davenporttól a 600 ezer dollár összdíjazású Amelia Island-i nőitenisz-torna negyeddöntőjében.

Az első szettben Szávay 3:3-nál elveszítette saját adogatójátékát. Utána már mindketten hozták a magukét, Davenport 5:4-nél szerválhatott a játszmáért, és 0-ra nyerte a játékot, ezzel 38 perc alatt jutott előnyhöz.

A második felvonásban Szávay 1:1-es állásnál veszítette el adogatását, Davenport 3:1-es vezetésénél úgy tűnt, végleg elúszik a mérkőzés, de 15-40-ről sikerült visszajönnie a magyar teniszezőnek, és végül megnyerte a szervajátékát (2:3).

Ellenfele 4:3-as vezetésénél Szávay 0-ra brékelt (4:4), majd miután "hozta a kötelezőt" (5:4), játszmalabdája volt az egyenlítéshez, de Davenport a döntő pillanatban nem hibázott.

5:5 után Szávay elvesztette az adogatását, de úgy vette vissza az amerikaiét, hogy Davenportnak nem volt meccslabdája.

A rövidítést Davenport egy minibrékkel kezdte, és előnyét nemcsak megőrizte, hanem tovább is növelte. 6-3 után az első meccslabdát értékesítve 88 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Eredmények, negyeddöntő:
Davenport (amerikai, 16.) - Szávay (8.) 6:4, 7:6 (7-3)
Sarapova (orosz, 1.) - A. Bondarenko (ukrán, 10.) 6:7 (9-11), 6:3, 6:2
Cornet (francia) - Razzano (francia, 13.) 6:4, 6:2

* * *

Nem indul a jövő heti, charlestoni viadalon Justine Henin, a női teniszezők világranglistájának éllovasa. A belga klasszis térdfájdalmaival indokolta távolmaradását az egyesült államokbeli viadaltól, és azt mondta: mostantól már az európai salakpályás szezonra készül.