Vágólapra másolva!
Várhatóan május 2-án rendezik meg a fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és a brit Ricky Hatton kisváltósúlyú ökölvívó-szupercsatát. Amerikai lapértesülések szerint a helyszín Las Vegas, azon belül is a Thomas and Mack Center vagy a MGM Grand lesz.

A hírek két klasszis ügynöksége már mindenben megállapodott egymással. A WBC-nél (Bokszvilágszervezet) könnyűsúlyú világbajnok Pacquiao december 7-én technikai KO-val nyert Oscar De La Hoya ellen az év egyik legnagyobb mérkőzésén, míg a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO) kisváltósúlyú világbajnok Hatton november 22-én az amerikai Paulie Malignaggit ütötte ki.

Érdekesség, hogy közben visszatérést fontolgatja Floyd Mayweather Jr., a 31 éves klasszis tavaly májusban szerezte meg a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú övét De La Hoya pontozásos legyőzésével, ezután decemberben technikai KO-val verte Hattont, és azonnal vissza is vonult.

Az amerikai öklöző öt különböző súlycsoportban is vb-címig tudott jutni, s mind a 39 profi mérkőzését győztesen zárta, 25 KO-val.

Mayweather egy hete már bejelentkezett Ricky Hatton menedzsmentjénél, sőt, állítólag felmerült az is, hogy összeméri erejét Pacquiaóval is.

Ha valóban létrejön a május 2-i Pacquiao-Hatton meccs, úgy a győztes következő ellenfele, várhatóan 2009 végén Mayweather lehet, márpedig az a csata az esztendő bokszcsemegéjét ígérné.