Vágólapra másolva!
Tiltakozó levélben követelt elégtételt a Bokszvilágszövetségnél (WBA) Evander Holyfield, aki múlt szombaton vitatott körülmények között kapott ki az orosz Nyikolaj Valujevtől a profi ökölvívók nehézsúlyú koronájáért vívott mérkőzésen.

A zürichi találkozón a három pontozóból kettő a "Keleti szörnyeteget" látta jobbnak 116-112 és 115-114 arányban, míg a harmadik döntetlenre hozta ki a meccset (114-114).

"Az igazamat követelem, mert nem vesztettem. Én nyertem!" - áll a 46 éves amerikai bokszlegenda levelében.

Holyfield - akinek aligha lesz esélye a szorítóban visszavágni, ugyanis Valujev legközelebb az őt tavaly legyőző Ruszlan Csagajevvel akar megküzdeni - a találkozó után még úgy nyilatkozott, hogy másképpen látta ugyan a meccset, mint a pontozók, de egyáltalán nem elégedetlen.

* * *

A Fightnews információja szerint az IBF, az IBO és a WBO nehézsúlyú világbajnoka, Vlagyimir Klicsko (52-3, 46 KO) várhatóan az IBF-ranglista második helyén álló Chris Arreola (26-0, 23 KO) ellen lép ringbe áprilisban vagy májusban.

A lap úgy tudja, a helyszín a Los Angeles-i Staples Center lesz. Ha nyer, akkor Klicsko szeptember 13-án várhatóan összecsaphat az orosz Alekszander Povetkinnel (16-0, 12 KO) is.