Vágólapra másolva!
Az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka, Növényi Norbert és a 2000-es sydneyi ötkarikás játékon ezüstérmes Bárdosi Sándor az év elején ringbe lép, hogy újfent megmutassa, a birkózás után a legkeményebb küzdősport szakágnak számító MMA keretein belül is megállja a helyét.

Növényi Norbert és Bárdosi Sándor január 17-én, a káposztásmegyeri Jég és Rendezvénycsarnokban (ICE Center Budapest) megrendezésre kerülő Target-kupán magasan jegyzett román ellenfelekkel szemben mérheti le, hogy mennyit sajátított el az MMA tudományából. A ketrecharcnak is nevezett stílusban gyakorlatilag minimális a tiltott fogások listája, hiszen az ütés, a rúgás, a fojtás, valamint a kar- és a lábfeszítés is megengedett; így Növényiéknek alaposan fel kell készülniük.

Moszkva immár ötvenkét esztendős bajnokára ráadásul egy nála húsz évvel fiatalabb, három szakágban is világbajnoki címmel rendelkező ellenfél, Tatar Marius vár a "viadal" szabályrendszerben, de Bárdosi Sándornak sem lesz könnyű dolga. A rendezvényen kötelek közé lép a magyar kempo társadalom legismertebb és legeredményesebb alakja, a világbajnok Felföldi Szabolcs is. Az MMA Európa-bajnoki címmel is rendelkező versenyző ellenfele szintén Romániából érkezik.

A sztármeccsek mellett további magyar harcosok francia, román, ukrán és szlovák kihívókkal mérkőznek meg. A rendezők superfight-mérkőzésekkel is igyekeztek színesíteni a programkínálatot, Schremsz Ákos a hatszoros kempo világbajnok francia Cyril Bravais-sal csap össze, míg Nagy Mátyásra a kőkemény román Stoia Ruben vár.

Az idén életre hívott K-3 országos bajnokság döntőit - amelyekben súlycsoportonként a legjobb négy versenyző indulhat - ugyancsak a káposztásmegyeri gála keretében bonyolítják le. A kempóból, a kickboxból és a ketrecharcból összegyúrt K-3 stílus képviselői 3x3 perces menetekben küzdenek meg egymással, de a látványosság kedvéért a földharcot csak harminc másodpercig engedik a szabályok.

A rendezvény január 17-én 17 órától a K-3 elődöntőivel indul. A hivatalos kezdési időpont 19 óra, amikor a K-3 hat súlycsoportjának döntőit és az MMA sztármeccseket rendezik meg.