Vágólapra másolva!
Eseménydúsra sikeredett a magyar úszó-válogatott utazása a rijekai rövidpályás Európa-bajnokságra: a csapatot szállító busz csomagtartójának egyik ajtaja kinyílt, és több táska végigszánkázott az autópályán. Az ijedtség szerencsére nagyobb volt az anyagi kárnál.

"A velünk utazó versenybírók egyike, Kemény Petra szólt, hogy előznek a bőröndök, ha ő nem veszi észre, lehet, hogy csak jóval később észleljük a bajt, és akkor kereshettük volna a poggyászokat" - idézte fel a történteket Ruza József csapatvezető, aki maga is a kárvallottak egyike.

Rajta kívül Széles Sándor (Gyurta Dániel edzője), Sass Katalin versenybíró, valamint két versenyző, Nagy Péter és Kovács Norbert csomagja bánta a malőrt. Történt ugyanis, hogy a csapatot szállító ötvenfős Mercedes-busz csomagtartói közül a bal első ajtó kinyílt, és az oda bepakolt poggyászok kizuhantak az útra.

Kovács Norbert ráadásul kemény bőröndbe bakolt, amely összetört, s bár az Arena-táskák jobban bírták az "extra-terhelést", ám azokon is erősen látszott, hogy végigszánkáztak az aszfalton, és csak a sávelválasztó állította meg őket.

A küldöttség egyébként már a "célegyenesben" tartott, a Rijeka melletti fürdővárostól, Opatijától 20 kilométerre történt a baleset (az Eb résztvevői az itteni szállodákban laknak). "A csapat példásan fegyelmezetten viselkedett, senki sem akart hanyatthomlok leszállni, de ez életveszélyes is lett volna a sztrádán" - mondta Kiss László szövetségi kapitány. "A buszt vezető sofőrök mentek át a csomagokért, míg mi, ketten Ruza Jóskával a kocsikat igyekeztünk leállítani, hogy át tudjanak kelni a pályán."

A normál sebességgel haladó, ötvenfős Mercedes-busz csomagterének ajtaja váratlanul nyílt ki az egyik kanyarban - a pontos ok egyelőre nem ismert. Természetesen a történtekről jegyzőkönyv készült, a csapatra pedig mindenre kiterjedő biztosítást kötött a szövetség, azaz a károk garantáltan megtérülnek.

Kora este egyébként már edzettek is a versenyzők a csütörtökön kezdődő és vasárnapig kontinensviadal helyszínén.