Vágólapra másolva!
A nehézsúlyú Darmos József fölényes magabiztossággal verte bosnyák ellenfelét, Damir Beljót, ezzel Szili István után második magyarként bejutott a legjobb 16 közé a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. A negyeddöntőbe kerülésért az azeri Elein Alizade vár majd rá.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Darmos - aki 23 éves korára már tapasztalt, két világbajnokságot is megjárt bunyósnak számít - ezúttal nem annyira megszokott félelmetes balhorgaival, hanem inkább felütéseivel puhította riválisát.

Nem is volt hullámvölgye, izgulni sem kellett, simán győzött. Következő mérkőzése - akárcsak Szilinek - hétfőn, az esti programban lesz.

"Jóska végig azt hozta, amit kértem tőle, pedig nem volt könnyű ellenfél a bosnyák fiú. Színesebb lett Darmos bunyója, most már függőleges irányban is variál, a sok balfelütés fontos pontokat jelentett" - kommentált Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"Nehezen kezdődött, de mostanra kiegyenlítettük a mérlegünket. Persze a vége még nagyon messze van" - tette hozzá Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke, utalva arra, hogy Kalucza Norbert (54) csütörtöki és Amin Kadri (81) pénteki vereségét követően két győzelem következett.

91 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Darmos József - Damir Beljo (bosnyák) p. gy. 10-2

81 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Bosko Draskovic (montenegrói) - Amin Kadri p. gy. 10-6

75 kg, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szili István - Ante Cepo (horvát) p. gy. 15-7