Vágólapra másolva!
Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónak a Balatonalmádi Város Díszpolgára címet adományozták; az elismerést Keszey János, a város polgármestere adta át pénteken este a városházán rendezett ünnepségen.

"Cseh László városunk harmadik és legfiatalabb díszpolgára, akinek a képviselőtestület egyhangúlag, teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntető címet, kiemelkedő sportteljesítményei és várospártoló munkája elismeréséül" - mondta köszöntőjében a polgármester. Hangsúlyozta: Almádiban nem "szórják" a díszpolgári címeket, hiszen eddig még csak hárman érdemelték ki a város legmagasabb elismerését; Kerényi László, Almádi rendszerváltás utáni első polgármestere, Kopár István vitorlázó, aki hajójával megkerülte a Földet és most Cseh László, világbajnok, Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó. A helybeli turisztikai egyesület elnöke egy díszes, Viktória-mintás herendi vázát adott át a díszpolgár sportolónak.

Cseh László köszönetet mondott a kitüntető címért, az értékes ajándékért, és azt hangsúlyozta, büszke volt már a "balatonalmádi nagykövete" címre is, ám mostantól díszpolgárként is népszerűsíti majd a világban ezt a csodálatos balatoni üdülőhelyet. Mint mondta: az olimpia utáni rendkívül zsúfolt programjai közben is azért jutott arra ideje, hogy jó néhány hétvégét a balatonalmádi családi nyaralójukban tölthessen.

Cseh László hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés számára, hogy fiatalon két ilyen illusztris személyiség társaságában lehet Almádi díszpolgára. Hozzátette: sokhelyütt beszél arról, hogy mennyire szeret Balatonalmádiba járni, s ha a világban bárhol azt kérdezik tőle, hogy hol tölti a szabadidejét, mindig azt válaszolja; a Balatonon, közelebbről pedig egy igen szép üdülőhelyen, Balatonalmádiban.