Vágólapra másolva!
"Úgy gondolom, dopping nélkül is tudtam volna nyerni" - mondta hat hónapos börtönbüntetése utáni első interjújában a sydneyi olimpián szerzett öt érmétől megfosztott sprinter, Marion Jones.

Az Oprah Winfreyvel folytatott beszélgetése során a 33 éves atléta elárulta, hogy többször átéli újra nagy futásait, s rendszeresen felteszi magának a kérdést, mi lett volna szerek nélkül. Mint mondta, többnyire arra a megállapításra jut, hogy azok nélkül is győzni tudott volna.

Jones a beszélgetés során ismét hangsúlyozta, hogy 1999 és 2001 között, amikor a San Franciscó-i BALCO laboratórium által készített "a tiszta" nevű "doppingkoktélt" használta, nem tudta, hogy tiltott szert vesz be. "Sohasem doppingoltam tudatosan" - hangoztatta a kétgyermekes anya, hozzátéve, hogy éppen ezért döntött úgy, hogy hazudni fog a BALCO laborral kapcsolatos nyomozás során tett vallomásában.

A 2000-es sydneyi nyári játékokon három arany- és két bronzérmet nyert sportolónak a börtönben a gyerekei és férje, a korábbi kiváló bahamai sprinter, Obadele Thompson hiányzott a legjobban, illetve a legnagyobb fájdalma, hogy mindkét gyermek születésnapjáról lemaradt.


Amikor még minden szép volt, Jones 200-as győzelme a 2000-es olimpián

Az interjú után Victor Conte, a BALCO laboratórium korábbi vezetője, aki szintén volt négy hónapig börtönben, e-mailt küldött többek között a Reuters hírügynökségnek, melyben felháborítónak tartja Jones doppingolással kapcsolatos szavait.

"Hihetetlen, hogy még mindig nem mond igazat. Ami elég, az elég. Jones tudta, mit vesz be, és a hazugságai miatt már börtönben is ült" - áll a levélben. Az atléta Oprah Winfrey kérdésére, hogy Conte hazudott-e, mikor azt állította, hogy többször az ő jelenlétében fecskendezett be magának különböző tiltott anyagokat, csak annyit felelt, hogy "hazudott".