Vágólapra másolva!
Goran Ivanisevic nyerte a Legendák csatája elnevezésű szenior tenisztornát a Papp László Sportarénában.

A 2001-ben wimbledoni bajnok horvát ászkirály a döntőben két játszmában győzött a francia Henri Leconte ellen.

A finálé előtt néhány órával még azt a szomorú hírt közölték a szervezők, hogy Ivanisevic, akinek kiújult a combsérülése, nem tud pályára lépni, szerencsére mégis sikerült "összedrótozni" a langaléta játékost, olyannyira, hogy szinte "leütötte a pályáról" riválisát. Igaz, Leconte is kegyes volt a horváthoz, mert nem túl gyakran élt félelmetes rövidítéseivel.

A bronzmérkőzést minden idők egyik legjobb teniszezője, John McEnroe nyerte: az amerikai fenomén a spanyol Sergi Bruguerát győzte le úgy, hogy a kétszeres Roland Garros-bajnok (1993, 1994) a második játszmában - vesztes állásnál - lábsérülése miatt feladta a mérkőzést.

"Már a tegnapi, Muster elleni meccsen fájt a lábam" - mondta a mérkőzés után a korábbi katalán salakkirály. A hétszeres Grand Slam-győztes McEnroe február 16-án lesz "félszázados". A már kissé magas homlokú, mákos hajú legenda azonban ma is ámulatba tudja ejteni a publikumot zseniális játékával.

A héten a hazai rajongók is megcsodálhatták elképesztő ütéseit. Kissé nehezen lendült bele a játékba, kikapott az ausztrál Pat Cash-től az első napon, pénteken viszont, óriási csatában legyőzte egykori legnagyobb riválisát, a svéd Björn Borgot, majd szombaton a nála 12 esztendővel fiatalabb Goran Ivaniseviccsel is elbánt.

Azt mondta, szívesen jött - életében először - Budapestre, és a szervezők reményei szerint máskor is ellátogat majd a magyar fővárosba. Arra a kérdésre, hogy honnan a sikerorientáltsága, a győzni tudása, amúgy "mcenroesan" csak ennyit mondott: "Erre születtem!"

A díjakat Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter adta át a győztesnek és a helyezetteknek.

eredmény, döntő:
Ivanisevic (horvát) - Leconte (francia) 7:6 (7-1), 6:3

a 3. helyért:
McEnroe (amerikai) - Bruguera (spanyol) 6:3, 4:1-nél Bruguera feladta